De website word geladen...

Laad de website niet? Zorg dat u javascript aan heeft staan. De website heeft javascript nodig om te kunnen functioneren. Weet u zeker dat u dit aan heeft staan en doet de website het nog niet? Klik dan op de onderstaande knop om verder te gaan.

Klik hier om verder te gaan

Activiteiten in de omgeving

Naast fietsen, wandelen en paardrijden is er in de omgeving genoeg te doen om u geen dag te hoeven vervelen. Uiteraard mag een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe niet ontbreken, u vindt hier het beroemde Kroller Muller Museum met haar prachtige tuinen en kunst. In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Andere bezienswaardigheden zijn Paleis het Loo, de verschillende Hanzesteden als Harderwijk, Elburg en Hattem, het CODA museum in Apeldoorn of het Verscholen Dorp in Vierhouten. Het Verscholen Dorp bood tijdens de Tweede Wereldoorlog gedurende anderhalf jaar onderdak aan 80 tot 100 verzetslieden, onderduikers, Joden, geallieerden en zelfs een gedeserteerde Duitse militair. De onderduikerslocatie werd in oktober 1944 door de nazi’s ontdekt, met dodelijke gevolgen. 

Met parken als Koningin Julianatoren, de Apenheul, het Dolfinarium en Walibi op korte afstand is er ook voor de kinderen voldoende te zien en te beleven. Uiteraard biedt Bed & Breakfast Klein Kunje u een uitgebreide informatiemap, voorzien van allerlei activiteiten in de omgeving.