De website word geladen...

Laad de website niet? Zorg dat u javascript aan heeft staan. De website heeft javascript nodig om te kunnen functioneren. Weet u zeker dat u dit aan heeft staan en doet de website het nog niet? Klik dan op de onderstaande knop om verder te gaan.

Klik hier om verder te gaan

De Veluwe

De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en hier heeft de natuur nog echt vrij spel. Edelherten, wilde zwijnen, reeen en dassen: kijk er niet vreemd van op als u tijdens een wandeling, fietstocht of rit te paard oog in oog staat met een van deze prachtige dieren. De natuur is divers maar wordt gekenmerkt door zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden, kreupelhout en dichte bossen. De Veluwe biedt voor iedereen wel iets, of je nu van fietsen, wandelen of paardrijden houdt, het kan hier allemaal.

Dus trek je wandelschoenen aan, haal je paardrijbroek uit de kast of pomp je fietsbanden nog eens goed op. Want door de natuur van De Veluwe kun je urenlang ronddwalen. Ontdek de verschillende soorten natuur: het stuifzandgebied met hoge zandduinen, de droge heide of de slingerende beek die door het bos stroomt. 

Vlakbij Bed & Breakfast Klein Kunje stroomt in de Leuvenumse Bossen de Leuvenumse beek. Deze lijkt eindeloos: het  is de langste beek van de Veluwe. Hij is maar liefst zeventien kilometer lang en loopt dwars door de Leuvenumse bossen. Helemaal van het Uddelermeer tot aan het Veluwemeer. De beek is een paar jaar geleden hersteld. Nu kan hij weer helemaal zijn natuurlijke gang gaan. Hij slingert door het landschap en overstroomt bij hoog water. Wie goed oplet tijdens het wandelen, fietsen of paardrijden langs de beek ziet misschien een blauwe flits voorbij komen: de ijsvogel! Een van de tientallen soorten vogels in de Leuvenumse bossen.