De website word geladen...

Laad de website niet? Zorg dat u javascript aan heeft staan. De website heeft javascript nodig om te kunnen functioneren. Weet u zeker dat u dit aan heeft staan en doet de website het nog niet? Klik dan op de onderstaande knop om verder te gaan.

Klik hier om verder te gaan

Klein Kunje

Welkom op de website van Bed & Breakfast Klein Kunje. De naam Klein Kunje roept waarschijnlijk direct wat vragen op. Klein(e) Kunje is oud Nedersaksisch voor Kleine Kolonie, een buurtschap dat valt onder het dorp Elspeet. Een buurtschap is in Nederland een kleine bewoonde plaats met een eigen naam en vaak zonder duidelijk middelpunt zoals een kerk of marktplein. Buurtschappen worden meestal op landkaarten aangegeven, maar zij zijn niet in de officiële staatkundige annalen of postcodeplaatsen als zelfstandige buurt of als dorp opgenomen. Vaak is dat omdat straatnamen en nummers hiervoor omschrijvend genoeg zouden zijn.

De buurtschap Kleine Kolonie heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Er loopt een prachtige wandeling rondom de Kleine Kolonie, die start voor de deur van Bed & Breakfast Klein Kunje. Deze wandeling rond Kleine Kolonie begint op het Elspeeterveld, een heideveld bij Elspeet. Het is een afwisselende route, over heidevelden, door bossen en langs boeren bedrijven.